Denkerzelle im Raum-in-Raum Prinzip als autarkes Raumelement

Ludwigshafen

Room-in-room constructions support office space in the laboratory

In the context of ongoing restructuring measures, the customer used partial areas of an open-plan building from the 60s / 70s to adapt them to the current requirements of modern, agile and hybrid working environments. While the areas near the facade are reserved for the workstations, lower-lying areas are used to provide the necessary communication areas.

The room-in-room system vetroCUBE offers a very good sound insulation and thus provides concentrative and communicative retreat areas. At the same time, these retreat spaces take over the function of area division. Humane areas are created on the huge floor areas. These areas are supplemented by loose furnishings that invite to short conversations.